Maandagochtend was het zover.
om 10.30 kwam de dokter Peter Klaver met 2 assistentes om de operatie te doen bij Bibba en Droegy. Na de koffie en uitleg wat er gedaan werd begonnen ze met opbouwen. En echt..het leek wel een OK. Dan proberen om eerst Bibba een verdoving te geven. Maar deze ging zo te keer en de naalden braken gewoon af. Maar na een poosje,  jahoor,  het lukte.
Na een kwartiertje moest zij op de tafel komen. Dus samen met Dave de assistent en de dokter aan 4 poten tillen en op de tafel leggen.
Ik dacht dat het 60 kg was ...maar het bleek bijna 100 kg...........dus een beetje zwaar.
Heel indrukwekkend om te zien wat er gebeurd ..eerst door een laag vet heen van 14 cm en dan de ingewanden aan de kant en dan jahoor de eierstokken. En dan alles weer terug en hechten in 3 lagen. Zilverspray erop en dan ..jawel...terug leggen in de stal .......100 kg - een paar gram dus viel mee. Eerst lunch pauze want je krijgt er trek van hoor!!
 
Nu de beurt aan Droegy.
Nou is Droegy een stuk liever en rustiger en die andere sliep nog dus het was makkelijker. En ook iets lichter 85 kg!
Deze operatie ging sneller want hij kwam er beter bij alleen kwam ze een beetje te snel bij dus een beetje meer gegeven .
dan weer terug brenegen en ze begon te gillen!!! als een mager speenvarken wat een geluid zeg. Dat de politie niet gebeld is snap ik niet hoor. Zo ze lagen dus alle twee in de stal op een bed stro. Het was een hele ervaring deze dag. Alles schoonmaken en opruimen.
Peter kwam s'avonds nog even langs om te controleren en om de medicijnen te geven. Alles is rustig nu.
Een paar dagen rustig aan doen en lekker bij komen. En dan kunnen we alles weer doen. Dave bedankt jongen voor deze lichtgewichtjes te helpen tillen en te assisteren bij de OK!!!
 
Hieronder de gemaakte reportage over het steriliseren van de biggen.  Klik voor de hele film OP de foto.

     De Voorbereiding, de O.K. klaarmaken..                  We gaan beginnen.                            Even de pootjes vastbinden.... 

                          Alles klaar!                                           En dan....... snijden.                        Op zoek naar de eierstok   
   
                    Even deppen.                                       En natuurlijk afhechten.                                    Ja hoor... ik lig al klaar. 

                               Afbinden                               Heeee, ben ik nu dronken ????                     Ohjee......Ik ga vallen.....

 
 
Afbeelding invoegen